Ensimmäinen listaus vaikuttamistoiminnan kohteista on julkaistu

Uutinen

Vaikuttamistoiminnan raportoinnin tueksi VTV julkaisee neljästi vuodessa päivittyvän listauksen vaikuttamistoiminnan kohteista. Ensimmäinen listaus on nyt julkaistu.

Vaikuttamisen kohde nimetään toimintailmoituksessa, kun kyseessä on kansanedustaja, ministeri, ministerin toimikaudeksi nimitetty valtiosihteeri tai erityisavustaja, eduskunnan pääsihteeri tai apulaispääsihteeri, ministeriön kansliapäällikkö, alivaltiosihteeri tai osastopäällikkö tai ministeriön asettama selvityshenkilö.

Muiden eduskunnan ja ministeriöiden virkamiesten osalta ilmoitetaan tiedot organisaatiosta, osastosta ja yksiköstä tai valiokunnasta. Poliittisten avustajien ja eduskuntaryhmien henkilöstön osalta annetaan tieto eduskuntaryhmästä, jota nämä edustavat.

VTV tarjoaa vaikuttamistoiminnan seuraamisen tueksi listauksen kaikista avoimuusrekisteriin kirjattavista vaikuttamisen ja yhteydenpidon kohteista, jotka on kirjattava avoimuusrekisteriin. Päivitämme listauksen neljästi vuodessa: maalis-, kesä-, syys- ja joulukuussa.

Katso tai lataa listaus vaikuttamistoiminnan kohteista. (Päivitetty 10.5.2024: lisätty lyhenteen lisäksi ministeriöiden koko nimet sekä työ- ja elinkeinoministeriön, sisäministeriön ja ulkoministeriön valtiosihteeri, poistettu ulkoministeriöstä Pohjoismaisen yhteistyön sihteeristö ja Turvallisuusyksikön duplikaatti)

Yllä oleva tiedosto sekä siihen liittyviä ohjeita löytyy myös pysyvältä paikaltaan avoimuusrekisteri.fi-verkkosivuston Ohjeita-osiosta.

Lisää tietoa toimintailmoituksen tekemisestä.