Paraneeko päätöksenteko, kun lobbarit paljastuvat? Avoimuusrekisteri mukana SuomiAreenassa

Uutinen

VTV:n paneelikeskustelussa SuomiAreenassa pureudutaan vaikuttamistoimintaan ja hyvän lobbauksen periaatteisiin. Lisäksi Kansalaistorin teltassa tarjotaan tietoa lobbarien vastuista ja avoimuusrekisterin käytöstä.

Kuvassa: Minja Koskela, Emilia Korkea-aho, Salla Nazarenko, Tuomo Yli-Huttula, Jonna Carlson. Kuvat: Juho Paavola, Elisa Salomäki.

Paneelikeskustelu: Paraneeko päätöksenteko, kun lobbarit paljastuvat?

Aika: tiistai 25.6. klo 12–12.45

Paikka: Eetunaukion lava (Itäpuisto 4), Suomi Areena, Pori

Verkossa: MTV Katsomo

SuomiAreenassa keskustellaan, kuka Suomessa käyttää valtaa, miten päätöksentekoon vaikutetaan, millaisia asioita Suomessa lobataan, millaista on epäasiallinen lobbaus ja mitä läpinäkyvä lobbaus merkitsee lobbareille, vallanpitäjille ja kansalaisille.

VTV:n järjestämään paneelikeskusteluun Eetunaukion lavalla osallistuvat: professori Emilia Korkea-aho, Vasemmistoliiton Minja Koskela, Salla Nazarenko Journalistiliitosta sekä pitkän linjan lobbari Tuomo Yli-Huttula. Keskustelua vetää VTV:n valvontapäällikkö Jonna Carlson.

Keskustelua voi seurata myös MTV Katsomossa suorana lähetyksenä tai tallenteena.

Keskustelijat:

Emilia Korkea-aho, professori, Itä-Suomen yliopisto, avoimuusrekisterin neuvottelukunnan varapuheenjohtaja

Minja Koskela, Vasemmistoliiton kansanedustaja

Salla Nazarenko, kansainvälisten asioiden asiantuntija, Suomen Journalistiliitto ry

Tuomo Yli-Huttula, johtaja, Finanssiala ry, avoimuusrekisterin neuvottelukunnan puheenjohtaja

Avoimuusrekisteri kansalaistorilla

Avoimuusrekisteriin ja hyvän edunvalvontatavan suosituksiin voi tutustua avoimuusrekisterin omassa teltassa Porin kansalaistorilla tiistaina 25.6. ja keskiviikkona 26.6. klo 10 –17.

Kävijöillä on myös mahdollisuus osallistua bingoon, tilata uutiskirje ja vastata avoimuusrekisterin Instagram-gallupiin.